Ons melkveebedrijf

Wij zijn Bert en Elly de Werd en runnen een biologisch melkveebedrijf in Gewande te Empel. We hebben 4 kinderen (Marieke, Anne, Jan en Gijs). Ons bedrijf heeft melkkoeien van het ras Montbéliarde. We hebben 90 melkkoeien, 90 stuks jongvee.

Eind jaren ’90 zochten wij een nieuwe uitdaging en dat is de biologische landbouw geworden. Mede omdat biologisch boeren bij ons en onze woonomgeving past. Een gedeelte van de gronden die wij beheren zijn van Natuurmonumenten, de gemeente ’s-Hertogenbosch en waterschap AA en Maas. Sinds 2002 zijn wij een volledig gecertificeerd biologisch melkveebedrijf.

In 2011 hebben wij onze koeienstal gerenoveerd. De oude, vochtige stal met een laag dak is toen vervangen voor een mooie, ruime, open serrestal met een verhoogd dak. Een stal waar de koeien zich dankzij betere leefomstandigheden meer thuis voelen. Het voordeel van een serrestal is dat er veel licht en frisse lucht is. In de wintermaanden verblijven de koeien in de serrestal. Van begin april tot eind oktober zijn de koeien buiten. Ze grazen dan op de weilanden met grasklaver en alles wat er nog meer staat; natuurlijke voedingstoffen. We gebruiken geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen op de weilanden. Het is dus puur natuur.

Naast koeien hebben wij ook fokschapen. Deze grazen in de zomer langs de maasdijken met een herder.


besøk nettsiden